Zorg met de glimlach in iedere fase van het leven

Welkom bij
Motena

Bij Motena zetten we mensen op de eerste plaats

Motena verwijst naar het Japanse Omotenashi, een eeuwenoud begrip dat vandaag nog altijd wordt toegepast. Het laat zich best vertalen als ‘gastvrijheid’ en betekent dat al onze medewerkers er alles aan doen om onze klanten elke dag een glimlach te bezorgen. Motena is een zorgorganisatie met een gevarieerd aanbod aan zorgactiviteiten, voor jong en ouder, met roots in Roeselare.

Bij Motena zetten we mensen op de eerste plaats in al onze activiteiten. Van ons thuiszorgaanbod, onze kinderopvang en ons Therapeutisch Zorgpunt N, tot ons Pluk-de-dagcentrum, onze dienstencentra en onze woonzorgcentra: een glimlach zit er gegarandeerd bij. Altijd. Want wat is er hartelijker in de zorg dan jou elke dag begroeten met ons beste kenmerk?

Kom werken bij Motena

Samen gaan we elke dag voor een glimlach, ook bij en tussen onze medewerkers. Graag deel uitmaken van ons team? Dat kan!

Zorg in iedere fase van het leven

We bieden kwaliteitsvolle en betaalbare zorg aan, met mogelijkheden voor iedereen om zich in iedere fase van zijn leven te ontplooien en met extra aandacht voor kwetsbare personen.

Motena nieuws

01/03/2024

Welzijnsvereniging Ter Lembeek officieel opgericht

Met de ondertekening van de oprichtingsovereenkomst is op maandagavond 08/01/2024 de ‘Welzijnsvereniging Ter Lembeek’ officieel opgericht. De formele oprichting van de welzijnsvereniging is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van het nieuwe woonzorgcentrum Ter Lembeek in Wielsbeke, waarvan de ingebruikname medio 2026 wordt verwacht.

01/03/2024

Een warme Kerst voor iedereen bij Motena

De Kerstperiode. Een tijd van vrolijkheid en gezellig samenzijn. Althans voor de meesten onder ons. Onderzoeken wijzen uit dat eenzaamheid bij ouderen nergens in West-Europa zo fors toegenomen als in België. Bijna 1 op 8 Belgische ouderen kampt met eenzaamheidsgevoelens. Het gevoel van eenzaamheid neemt vooral toe bij 75-plussers.

Eenzaamheid bij ouderen valt vaak te wijten aan het verlies van dierbaren; het wegvallen van sociale contacten, activiteiten of werk; gezondheidsproblemen; beperktere mobiliteit,…

Echter draagt Motena sterk haar steentje bij om het tij waar we kunnen zo veel mogelijk te doen keren. Binnen onze organisatie worden verschillende initiatieven en diensten georganiseerd om die eenzaamheid en het sociaal isolement bij ouderen terug te dringen. We zetten ze dan ook graag eens op een rijtje.

Contact

Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare
info@motena.be
051 80 52 00
btw BE 0537 951 706

Openingsuren

Motena is bereikbaar op:

Ma - do: 8u30 - 12u en van 13u - 17u

Vrij: 8u30 - 12u en van 13u -15u