Woonzorgcentrum De Waterdam

Locatie

Handelsstraat 37
Roeselare 8800

Contact

contacteren 

t. 051 27 09 00
e. info@wzcdewaterdam.be

Directeur: Marian Claeys
Directeur bewonerszorg: Jos Coppé
Maatschappelijk werker - opnames:

Hilde Vergote - t. 051 27 09 16
e. hilde.vergote@motena.be

Katia Denys - t. 051 27 09 17
e. katia.denys@motena.be

 

 

Het woonzorgcentrum De Waterdam is gelegen in hartje Roeselare naast het AZ Delta ziekenhuis, campus Brugsesteenweg. Het telt 151 woongelegenheden, waarvan 3 kamers kortverblijf. Een dienstencentrum, bistro en buurtrestaurant zijn geïntegreerd in het woonzorgcentrum, wat zorgt voor extra animo en kansen tot ontmoeting.  Ook buurtbewoners en passanten zijn van harte welkom in de Bistro voor een kopje koffie, een frisse pint of een lekkere versnapering.

Op elke afdeling wordt een multidisciplinair team gecoördineerd door de teamcoach. Dit team staat garant voor een warme en professionele zorg en begeleiding.  Het bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, een kinesist,  enkele medewerkers van kamerzorg die hulp bieden bij de maaltijden en instaan voor het onderhoud en een begeleider wonen en leven (ergotherapeut/animator). De begeleider wonen en leven verzorgt de activiteiten en houdt hierbij rekening met de interesses, wensen en talenten van de bewoners. Dit kunnen activiteiten zijn in groep of individueel. Waar nodig kan het team ook ondersteuning inroepen van een psycholoog of logopedist.

Daarnaast wordt ook dagelijks beroep gedaan op heel wat enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning bieden bij de maaltijden, activiteiten op de afdeling, uitstappen of optredens.

Op iedere afdeling zijn er twee gemeenschappelijke leefruimtes  waar de bewoners kunnen samen komen om de maaltijden te nuttigen, deel te nemen aan activiteiten of gewoon even om tot rust te komen.

Elke bewonerskamer is voorzien van een eigen badkamer met wastafel en toilet, basismeubilair bestaande uit een aangepast bed, tafel en 2 stoelen, TV en koelkast. De kamer kan naar eigen smaak verder aangekleed worden zodat de bewoner zich gemakkelijker thuis voelt.

Familie en vrienden zijn altijd welkom. De bezoekuren zijn vrij tussen 8u30 en 21u. Wie later wenst langs te komen, contacteert de afdeling zodat een medewerker u kan ontvangen. Familie en kennissen mogen altijd helpen bij de verzorging, de maaltijdbegeleiding of uitstappen. Blijven samen dingen doen met familie is een grote meerwaarde voor elke bewoner. 

Familie en kennissen van bewoners die in ons woonzorgcentrum verblijven kunnen via www.wzcdewaterdam.be info en beeldmateriaal vinden van de activiteiten binnen De Waterdam. Zo kunnen ze ook van op afstand meeproeven van de sfeer in huis.

In WZC De Waterdam begeleiden we zowel senioren met een laag verzorgingsprofiel als fysiek zwaar zorgbehoevende senioren. Er zijn ook 4 kamers ter beschikking voor kortverblijven.

Om in te schrijven in onze woonzorgcentra klik hier

 

Werken in dit woonzorgcentrum

Ben je geïnteresseerd in een job als verpleegkundige, zorgkundige, opvoeder of ergotherapeut?
Vul onderstaand sollicitatieformulier in.

Stage doen in dit woonzorgcentrum

Wil je graag stage lopen in de verpleging en verzorging, in de animatie/leefgroepwerking of als ergotherapeut?

Voor meer informatie en/of aanvragen klik hier.

Vrijwilligerswerk in dit woonzorgcentrum

Dag in dag uit hebben onze medewerkers aandacht voor het welzijn en de gezondheid van onze bewoners. Dit doen ze echter niet alleen. Heel wat vrijwilligers helpen geregeld een handje. De activiteiten van de vrijwilligers zijn erg uiteenlopend: begeleiden van bewoners, helpen in de cafetaria, …

Heb je interesse om je vrijwillig in te zetten in één of meerdere van onze instellingen?
Vul dan onderstaand aanvraagformulier in.