Woonzorgcentrum Ter Berken

Locatie

Zijstraat 59
Roeselare 8800

Contact

contacteren 

t. 051 24 96 54
e. info@wzcterberken.be

Directeur: Ann Catteeuw

Directeur bewonerszorg: Nele Mesure

Maatschappelijk werker - opnames:

Emilie Pauwels 
t. 051 25 99 04
e. emilie.pauwels@motena.be

Woonzorgcentrum (WZC) Ter Berken richt zich op senioren die door psychische problemen niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

90 senioren vinden er hun thuis. Elke bewoner beschikt over een éénpersoonskamer. Per verdieping zijn er 2 ruime woonkamers voor telkens 15 bewoners. Daarnaast is er ook 1 kamer voor kortverblijf.

In WZC Ter Berken ligt de nadruk op meeleven en meewonen. Zo creëren we een huiselijke sfeer en willen we meer doen dan verzorgen en verplegen. We zijn een open huis waar inspraak, respect en genegenheid heel belangrijk zijn.

Naast onze flexibiliteit om zorg op maat te geven, bieden we de bewoners toch dagelijks een vaste structuur aan. Deze structuur is vaak een houvast is in hun soms dwalende wereld. Om het alledaagse ritme te doorbreken, wordt er aan zinvolle tijdsbesteding gedaan zoals muziek, beweging, jeugdwerking, huishoudactiviteiten, reminisceren, snoezelen,…

Wanneer een bewoner zijn laatste levensfase bereikt, is er mogelijkheid tot palliatieve begeleiding. Een palliatief team zorgt voor een aangepaste invulling van de veranderde behoefte van bewoner en familie.

Om in te schrijven in onze woonzorgcentra klik hier

Familie en kennissen van bewoners die in ons woonzorgcentrum verblijven kunnen via www.wzcterberken.be info en beeldmateriaal vinden van de activiteiten binnen Ter Berken.

Werken in dit woonzorgcentrum

Ben je geïnteresseerd in een job als verpleegkundige, zorgkundige, opvoeder of ergotherapeut?
Vul dan onderstaand sollicitatieformulier in.

Stage doen in dit woonzorgcentrum

Wil je graag stage lopen in de verpleging en verzorging, in de animatie/leefgroepwerking of als ergotherapeut?

Voor meer informatie en/of aanvragen klik hier.

Vrijwilligerswerk in dit woonzorgcentrum

Dag in dag uit hebben onze medewerkers aandacht voor het welzijn en de gezondheid van onze bewoners. Dit doen ze echter niet alleen. Heel wat vrijwilligers helpen geregeld een handje. De activiteiten van de vrijwilligers zijn erg uiteenlopend: begeleiden van bewoners, helpen in de cafetaria, …

Heb je interesse om je vrijwillig in te zetten in één of meerdere van onze instellingen?
Vul dan onderstaand aanvraagformulier in.