Mantelzorg

Wat?

De Vlaamse Alzheimer Liga heeft tot doel zoveel mogelijk familieleden te bereiken die personen met dementie verzorgen. In eerste instantie wil men de mogelijkheid bieden aan de verzorgers om elkaar te ontmoeten en elkaars ervaringen te delen.

De Vlaamse Alzheimer Liga heeft daartoe familiegroepen opgericht. In deze bijeenkomsten zijn er steeds begeleiders aanwezig met de nodige ervaring om raad en advies te geven.

Naast het delen van informatie is het 'lotgenoot-zijn' zeker zo belangrijk. Er is tijd voor vragen, voor een kop koffie en een rustig samenzijn. De familieleden krijgen van elkaar tips, steun en begrip. Deze groepsdynamiek vormt de stuwende kracht in deze regionale familiegroepen.

De familiegroep Roeselare komt 5 keer per jaar samen op dinsdag van 13u45 tot 15u45 in het woonzorgcentrum Ter Berken (onthaal vanaf 13u30). De familiegroep is vrijblijvend. Je kan er één of meerdere keren naar toe komen.

Voor wie?

De familiegroep richt zich tot alle familieleden en mantelzorgers van personen met dementie in de streek van Roeselare, ongeacht of de persoon met dementie thuis of in een woonzorgcentrum verblijft.

Hoe aanvragen?

Ontvang je nog geen persoonlijke uitnodiging en wens je opgenomen te worden in de lijst van genodigden voor deze familiegroep in Roeselare?
Vul dan onderstaand aanvraagformulier in.

Praatcafé Dementie De Zonnebloem

Een aantal voorzieningen en organisaties uit de regio slaan de handen in elkaar om personen met dementie en ook hun familieleden samen te brengen in een 'praatcafé dementie'. Er wordt deskundige informatie verstrekt, maar een praatcafé dementie is vooral een plaats waar mensen op een informele en in een ontspannen sfeer elkaar kunnen ontmoeten.

Per café wordt een gastdeskundige geïnterviewd over een bepaald aspect van dementie. Wie wil, kan vragen stellen, maar gewoon luisteren kan net zo goed.

De deelname is gratis en je hoeft vooraf niet in te schrijven.

Links naar andere websites

Mantelzorggroepen en familiegroepen Pluk-de-dagcentrum sint Henricus

In dagcentrum Sint Henricus bieden we ook specifieke aandacht voor de mantelzorgers van onze bezoekers. De grootste wens van de zorgvragers is immers zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen in hun vertrouwde thuissituatie. Hierbij hangt het vaak van de mantelzorger af in hoeverre deze wens gerealiseerd kan worden. We organiseren er onder andere praatgroepen, ontmoeting-, ontspannings- en infomomenten, voordrachten en familienamiddagen.

Wil je meer info hierover, contacteer:Katrien Decoene - t. 051 26 90 34.

Waar kan ik terecht?