MAATREGELEN WOONZORGCENTRA DOOR CORONAVIRUS

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven er specifieke maatregelen gelden voor de Vlaamse woonzorgcentra. Het agentschap zorg en gezondheid werkt de richtlijnen permanent bij waarbij er een evenwicht wordt gezocht tussen de veiligheid en het welzijn van onze bewoners en bezoekers. Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers binnen Motena voor ons steeds topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijnen.  

Vanuit onze woonzorgcentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen.

Heb je specifieke vragen? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze woonzorgcentra via:

Update richtlijnen bezoek

In onze woonzorgcentra worden verschillende initiatieven genomen om met het respecteren van duidelijke veiligheidsafspraken contact met onze bewoners mogelijk te maken. Er werd hierbij een reserveringstool gelanceerd waarbij familie zelf bezoek kan inboeken. Boek je graag een bezoek in? Dat kan via inschrijvingen@motena.be.

Voor onze woonzorgcentra zijn dezelfde afspraken van kracht in het kader van bezoekregeling.

  • Maximaal 2 personen mogen op bezoek komen. Deze personen kunnen na 2 weken wijzigen. Enkel de eerste contactpersoon mag op bezoek in de kamer. 
  • Bezoek aan praattafels kan, hier maximaal met 2 personen op tegelijkertijd.
  • Bezoekers dragens steeds een mondmasker.
  • Ook onze bewoners dragen een mondmasker tijdens het bezoek.
  • Uitstappen weg van het domein blijven zeer beperkt.
  • De cafetaria is gesloten voor externen. Enkel onze bewoners kunnen er terecht voor een drankje. 

Indien er Covid besmettingen zijn, dan kan het bezoek worden beperkt op bepaalde afdelingen. Dit wordt steeds aan de familie gecommuniceerd door het woonzorgcentrum.

Blijf in contact met onze bewoners!

Omdat we er uiteraard voor willen zorgen dat familieleden, vrienden, enz. in contact kunnen blijven met onze bewoners, hebben we een mogelijkheid voorzien om een videogesprek aan te gaan via de tool ZOOM of via WhatsApp. Wil je zelf in contact komen met een bewoner? Neem dan contact op met onze woonzorgcentra om concrete afspraken te maken. Een handleiding van ZOOM kunnen jullie alvast hier vinden. 

Volg zeker ook de facebookpagina's van onze woonzorgcentra om op de hoogte te blijven van het dagelijkse leven van onze bewoners!

Onze woonzorgcentra blijven testen

In goeie samenwerking met de overheid en de laboratoria werden de voorbije weken alle bewoners en medewerkers van onze woonzorgcentra getest. De testresultaten tonen vooral een stabilisatie aan van het aantal besmettingen, wat aantoont dat de veiligheidsmaatregelen die vandaag van toepassing zijn hun werk doen.

Wij respecteren bij het uitoefenen van deze dienstverlening alle nodige voorzorgsmaatregelen die we steeds in samenspraak met de experts bepalen. We beschikken hierbij gelukkig over voldoende beschermingsmateriaal om op een zo veilig mogelijke manier te kunnen werken. Onze eigen diensten zijn er in geslaagd om de nodige voorraden aan te leggen zodat we het nodige beschermingsmateriaal aan onze medewerkers kunnen geven. We proberen ook zo veel mogelijk het contact tussen verschillende mensen te vermijden. Zo kiezen we er bewust voor om medewerkers niet in te schakelen op verschillende locaties of diensten om er voor te zorgen dat het aantal mensen waarmee ze in contact komen zo klein mogelijk wordt gehouden. 

Vanuit Motena doen we er alles aan om samen met medewerkers, bewoners, ouders, klanten, … de strijd aan te gaan tegen de verspreiding van het virus. Zoals steeds staan we voor jullie klaar in geval van vragen of bezorgdheden.