AANGEPASTE MAATREGELEN WOONZORGCENTRA DOOR CORONAVIRUS

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besliste Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke na overleg met de woonzorgsector om de deuren te sluiten van alle woonzorgcentra voor externe bezoekers. De maatregel gaat vanaf donderdag 12 maart van start en loopt tot het einde van de paasvakantie. 

Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers binnen Motena voor ons steeds topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijnen. 

We verwachten nog verdere duidelijke richtlijnen rond deze sluiting en communiceren deze ook zo snel mogelijk via deze webpagina. Op dit moment wordt een uitzondering gemaakt voor onderstaande groepen. 

  • Externe zorgverstrekkers
  • Stagiairs
  • Geregistreerde mantelzorgers en vrijwilligers die instaan voor essentiële ADL-taken (activiteiten dagelijks leven)
  • Bijkomende uitzonderingen kunnen worden toegestaan door de directie en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) - bijvoorbeeld voor palliatieve bewoners

De deuren van onze woonzorgcentra worden letterlijk gesloten. De personen die tot de uizonderingsgroep behoren kunnen enkel binnen door aan te bellen. Alle medewerkers nemen tweemaal per dag hun lichaamstemperatuur op. Bij een lichaamstemperatuur hoger dan 37, 5° C, verlaat de medewerker onmiddellijk het woonzorgcentrum en neemt het personeelslid telefonisch contact op met de huisarts.

Vanuit onze woonzorgcentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen: www.motena.be/corona

Heb je specifieke vragen? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze woonzorgcentra via:

 

Blijf in contact met onze bewoners!

Omdat we er uiteraard voor willen zorgen dat familieleden, vrienden, enz. in contact kunnen blijven met onze bewoners, hebben we een mogelijkheid voorzien om een videogesprek aan te gaan via de tool ZOOM. Daarvoor hebben wij enkel een e-mailadres nodig. Wil je zelf in contact komen met een bewoner? Neem dan contact op met onze woonzorgcentra en bezorg hen jullie e-mailadres. Een handleiding van ZOOM kunnen jullie alvast hier  vinden.