Over ons

Klantgerichtheid, betrokkenheid en een heel persoonlijke aanpak zitten al in ons DNA vanaf dag 1. Alleen sprong dat nog niet uit onze naam. Daarom heet Zorgbedrijf Roeselare sinds 7 oktober 2019 officieel Motena.

Zelfde visie, nieuwe naam 

De naamsverandering is een bewuste keuze om de mensgerichte werking ook in de naam te laten terugkomen. Want, het moge duidelijk zijn: enkel de naam verandert.  

Naamsveranderingen gaan traditioneel gepaard met nieuwe visies, ambities of organisatorische wijzigingen, maar wij maken de omgekeerde beweging. We hebben hard gewerkt aan een mensgerichte organisatie met diensten die het leven van mensen aangenamer maken. Maar de naam ‘zorgbedrijf’ gaf niet het signaal dat we in onze dagdagelijkse werking uitsturen. Vandaar de wijziging naar een naam die veel meer aansluit bij wat we elke dag doen.

Japanse gastvrijheid 

Motena verwijst naar het Japanse Omotenashi, een eeuwenoud begrip dat vandaag nog altijd wordt toegepast. Het laat zich best vertalen als ‘gastvrijheid’ en betekent dat al onze medewerkers er alles aan doen om onze klanten elke dag een glimlach te bezorgen. 

Motena bestaat uit:

  • vier woonzorgcentra (De Waterdam, De Zilverberg, Ter Berken en Sint-Henricus)
  • vier lokale dienstencentra (Ten Elsberge, Schiervelde, De Zilverberg en De Waterdam)
  • een dienst Thuiszorg en Thuisverpleging
  • voorschoolse en naschoolse kinderopvanginitiatieven KIDZ (KIDZ Roeselare, KIDZ Beveren, KIDZ Rumbeke, KIDZ Onthaalouders)
  • Assistentiewoningen en woonassistentie
  • Therapeutisch Zorgpunt N, therapeutische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen

Motena wordt bestuurd door een Algemene Vergadering, Raad van Bestuur en Directiecomités.

Vind hier alle info over werken met derde en samenaankopen met Motena. 

Jouw privacy is erg belangrijk voor ons. In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we van jou als natuurlijk persoon verzamelen en verwerken.

Bekijk hier het organogram van Motena.

De missie, visie en waarden van Motena.