Zeg NEEN tegen armoede

OCMW Roeselare zegt samen met de Stad en andere organisaties uit de regio NEEN tegen armoede. Doen jullie ook mee?

Op 17 oktober, de dag van Verzet tegen armoede, worden er weer geknoopte lakens uit de ramen gehangen. Een symbool van verzet tegen de toenemende armoede in ons land.

In Roeselare leven zo’n 6000 mensen in armoede. Aangezien dit aantal blijft stijgen, is het mee onze verantwoordelijkheid om deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Samen met verschillende organisaties uit de regio en met stad Roeselare, zeggen ook wij “NEEN” tegen armoede.

Wat doen we?

We maken een doek met minstens 600 portretten van mensen die “NEEN” zeggen tegen armoede. Deze portretten worden verwerkt in het symbool van het geknoopte laken, dat wordt voorgesteld op 18 oktober in CC De Spil.

Wil je meewerken?

Dat kan op twee manieren:

1. Neem een foto van een vriend, kennis, familielid, collega, ... met de duim omlaag en stuur deze tegen 27 september door naar welwel@roeselare.be

2. Op zaterdag 14 september vindt er een fotoworkshop plaats waarop we aansluitend de straat optrekken om mensen te fotograferen en te sensibiliseren. Meer informatie: welwel@roeselare.be

En verder...


Op 17 oktober, de dag van Verzet tegen armoede, kan iedereen tussen 12u15 en 13u30 komen luisteren naar de getuigenis van iemand met een armoede-ervaring. Broodjes worden voorzien. Inschrijven via lore.louwagie@ocmw-roeselare.be.

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Kom dan vanaf 18 oktober een kijkje nemen in CC De Spil.

Klik hier voor de folder.