Online platform voor kortverblijf gelanceerd

Recent werd het nieuwe online platform voor kortverblijven gelanceerd. Een soort van Booking.com dus, maar dan voor kortverblijf in een woonzorgcentrum.

Wat is kortverblijf

Kortverblijf is de tijdelijke opvang van een zorgbehoevende persoon in een woonzorgcentrum. Dit kan bijvoorbeeld na hospitalisatie of ziekte om verder onder begeleiding te kunnen herstellen, maar ook bij minder acute situaties zoals tijdens de vakantieperiode van de familie of mantelzorger. Daarnaast kan je ook een kortverblijf aanvragen als proefperiode om te kijken of permanent wonen in een woonzorgcentrum de juiste keuze is. Een deel van de kost van een kortverblijf wordt terugbetaald door de ziekteverzekering.

Geriatro als online platformontwikkelaar

 “Het nieuwe platform is in de eerste plaats ontworpen vanuit de noden van de gebruikers en doorverwijzers: namelijk inzicht krijgen in de beschikbaarheid van kortverblijf in een bepaalde regio”, aldus Robert Winters van Geriatro. Via het online platform geriatro.com kunnen ziekenhuizen, dokters, mantelzorgers en familie op een heel eenvoudige manier tijdelijk verblijf aanvragen in de beschikbare woonzorgcentra. Het nieuwe platform laat ook toe om een kijkje te nemen in de voorziening en kamers alvorens een aanvraag in te dienen. Daarnaast kunnen familie en mantelzorgers recensies schrijven, net zoals in de hospitality sector, en kan het platform zo optreden als onafhankelijk controleorgaan op de kwaliteit van de dienstverlening. “Een soort van Booking.com dus, maar dan voor kortverblijf in een woonzorgcentrum”, vult Laurent Hostekint van Motena aan. Geriatro biedt een oplossing aan de groter wordende vraag vanuit ziekenhuizen en zorgprofessionals om patiënten met een gerust hart door te verwijzen, aldus Pieter Billiet van Caritas West-Vlaanderen. Ook de woonzorgcentra zelf kunnen zo heel wat efficiënter samenwerken met de externe partners. Het doel is dat alle woonzorgcentra en ziekenhuizen in België gebruik maken van het platform.

Ben jij nog op zoek naar een kortverblijf? Onze vier woonzorgcentra (De Waterdam, Ter Berken, De Zilverberg en Sint Henricus) kunnen je hierbij helpen! Neem een kijkje op Geratrio en kijk of er nog kamers vrij zijn.