Nieuwe opendeurdagformule in de dienstencentra

In 2013 wordt er volop ingezet op een nieuwe formule aan de hand van een instuifweek in de week van 10 tot 14 juni. Iedereen welkom om de diensten van onze dienstencentra te leren kennen.

Vroeger werd in de dienstencentra van het OCMW Roeselare ieder jaar een expo georganiseerd in de loop van september. Een grote tentoonstelling werd opgezet en bezoekers kwamen informeren of zich inschrijven voor de vele cursussen. In 2013 wordt er volop ingezet op een nieuwe formule aan de hand van een instuifweek in de week van 10 tot 14 juni.

 

Tijdens deze instuifweek krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met de verschillende aspecten van de werking van een dienstencentrum. Op maandag 10 juni en dinsdag 11 juni organiseert ieder dienstencentrum een creamarkt. Cursisten, lesgevers, hobbyclubs, … krijgen een plaatsje om hun creaties te verkopen. Zoek je nog een mooi cadeau of iets nieuws om in huis te plaatsen? Dan vindt je zeker wel iets op onze verschillende standen: houtsculptuur, patchwork, kalligrafie, juwelen, schilderijen, … Of heb je zelf nog veel hobbymateriaal liggen en wil je dit omruilen? Kom dan zeker eens kijken op de mini-ruilbeurs in Schiervelde.  Er rijden busjes tussen de drie centra zodat je op alle creamarkten terecht kan.

 

Op dinsdag, woensdag en donderdag organiseren de dienstencentra afwisselend telkens een doe-dag. Tijdens deze doe-dag zijn er verschillende workshops of demonstraties te bekijken van verschillende activiteiten. Woensdag 12 juni kan je de ganse dag terecht in DC Schiervelde, donderdag 13 juni is DC de Zilverberg aan de beurt, om dan op vrijdag 14 juni af te sluiten in DC Ten Elsberge. Wat er te beleven valt in ieder dienstencentrum, vind je terug in onze instuifbrochure. Een exemplaar kan je terug vinden in elk dienstencentrum.

 

Er staan ook enkele 'speciale' activiteiten op het menu. Op woensdag 12 juni kan je genieten van het aperitief - dansoptreden van onze verschillende dansclubs vanaf 10u in DC Schiervelde. Woensdagavond vindt de poëzieavond 'Krekels in je kop' plaats in DC de Zilverberg om 20u (toegang: € 6). Of ga je liever samen met vrienden of familie voor het 'Moorddiner' in DC Ten Elsberge op donderdagvond 13 juni? Vanaf 18u krijg je een diner aangeboden voor € 25 euro en ondertussen probeer je met je tafelgenoten de moord op te lossen.

 

Kortom veel mogelijkheden die voor iedereen open staan. We hopen van harte om je te mogen verwelkomen tijdens de instuifweek.

Klik hier voor de volledige folder.