Motena bereikt de kaap van 900 medewerkers

Motena bereikte onlangs de kaap van 900 medewerkers. En dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Met de indiensttreding van Lieven Vandekerkhove bij de klusdienst van Kotee kwam er een gezicht te staan naast het ronde cijfer 900.

Lieven Vandekerkhove (59) uit Izegem maakt sinds enige tijd deel uit van de klusdienst van Kotee. “Na 15 jaar zelfstandig uitbaten van eet- en biercafé ’t Walhalla samen met mijn oudste zoon was het tijd om iets anders te doen in mijn leven, iets met mijn grote passie klussen. Bij het zoeken naar een geschikte werkgever botste ik op de klusdienst Kotee. Na een sollicitatie en een eerste kennismaking was het voor mij duidelijk dat dit de moeite was om te proberen. De grote diversiteit aan klussen, de collega’s en het sociale aspect van de job zowel binnen als buiten de organisatie spraken me enorm aan.”

Hoe Lieven zijn prille carrière bij Motena ervaart? “Mijn ervaring met mensen door mijn vroegere zelfstandigheid, mijn ervaring als instructeur in het volwassenonderwijs gedurende 8 jaar en mijn kennis van schilderwerken als gediplomeerd schilder komen hier goed van pas”. En ook de sfeer onder de collega’s zit goed. “Iedere collega heeft een specialiteit en hierdoor kan binnen het team altijd een oplossing geboden worden voor de klant. De kennis van iedere collega wordt doorgegeven en draagt zo bij tot een ruimere kennis van iedereen”, aldus Lieven.

Aandacht voor kwaliteiten en welzijn van medewerkers

De ondertussen 900 medewerkers op de teller, verspreid over de verschillende diensten, toont dat het bij Motena aangenaam werken is. Algemeen directeur Steven Verdoolaege deelt trots mee dat er veel belang wordt gehecht aan de kwaliteiten en het welzijn van iedere medewerker binnen de organisatie en dat er aandacht is voor optimale werkomstandigheden, diversiteit, en groei- en ontplooiingskansen. Dat ondervindt ook Lieven: “Zelfstandig mogen werken met eensgezinde collega’s, met een zo groot mogelijk respect binnen het bedrijf voor ieders familiale toestand vind ik fantastisch. De zorgsector, waar wij toch toe behoren is volledig mijn ding. Het gevoel de klant ten dienste kunnen zijn aan een correcte, betaalbare prijs is voor mij heel belangrijk, en geeft me ook een goed gevoel”.

Extra budget voor de teambuilding

Om de 900ste medewerker te vieren, voorziet Motena voor de klusdienst dit jaar extra budget (een verdubbeling!) om een extra leuke teambuilding te organiseren. En wie er mag beslissen wat er met dat extra budget gebeurt? De 900ste medewerker zelf uiteraard. Lieven is heel blij met de erkenning en de mooie geste om hem de teambuilding met het extra budget te laten organiseren. Hij wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om de organisatie te bedanken: “Ik wil Motena en Kotee graag bedanken om me de kans te bieden om als 59 jarige mijn kennis en ervaring te mogen delen en mijn talenten te gebruiken voor de job. Het extra budget voor de teambuilding is mooi meegenomen. We zullen er vast en zeker met z’n allen een fantastische dag van maken!”.

Op naar 1000

Maar het stopt niet bij 900. Alle merken binnen Motena blijven groeien, dus we zijn blijvend op zoek naar versterking. Het gaat niet enkel over zorg- of verpleegkundigen en schoonmaakmedewerkers, maar ook over functies als teambegeleider, kinderbegeleider, administratieve profielen, enzovoort. Kennen jullie iemand die het warme verhaal van Motena wil meedragen en verspreiden, en die geschikt lijkt voor één van onze vacatures? Stuur ze onze vacatures (www.motena.be/jobs) door, en wie weet start één van je kennissen binnenkort in onze organisatie.