Kinderopvang Lucy wint Ziggy Award

Kidz Lucy wint onze Ziggy Award met hun digitaal infoplatform voor kinderen, ouders en begeleiders!

Met het project ‘Ziggy – Iedereen digitaal’ wil Motena de adoptiegraad van technologie en digitalisatie bij haar medewerkers versterken, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Eén van de eerste acties in dit kader is een wedstrijd waarbij de medewerkers gevraagd werden een digitaal innovatief idee te creëren en te realiseren. Dit idee moet een positieve bijdrage leveren aan de digitalisatie van Motena en aan de interne of externe klant. Medewerkers konden in teams van 4 personen aan het project werken en kregen op regelmatige basis coaching van de ICT-dienst voor verdere uitwerking.

Eind 2019 – begin 2020 werd in diverse teams hard gewerkt aan de realisatie van een wild idee naar een concreet voorstel.  De prijs voor het winnend team bedraagt een tiendaagse reis naar Dogbo, de Afrikaanse stad met wie Roeselare een stedenband heeft en een vzw ter plaatse ondersteunt.

De wedstrijd werd gelanceerd op de nieuwjaarsreceptie van 2019. In dat jaar werden verschillende sessies georganiseerd waarbij de teams gecoacht werden bij de uitwerking van hun idee tot concept. De beoordeling van de ideeën was gepland in maart 2020 maar werd helaas door Corona verschillende keren uitgesteld. Uiteindelijk doorliepen 4 groepen het totale traject en brachten op 24 maart 2022 een presentatie van hun concept aan een jury. Deze jury koos het team van Kidz Lucy met hun digitaal infoplatform voor kinderen, ouders en begeleiders als winnaar. Robin, Stijn, Annelies en Anouck mogen in 2023 op reis naar het Afrikaanse Dogbo.

Motena plant om de ingediende ideeën verder te realiseren en de komende jaren nog gelijkaardige wedstrijden op te zetten.