KIDZ Rumbeke brengt het bos naar binnen

KIDZ Rumbeke pakt uit met een innovatief luchtbehandelingssysteem, waardoor een dag in het kinderdagverblijf net zo gezond wordt als spelen in het bos.

Wie van jongs af aan frequent in contact komt met de natuur, geeft zijn gezondheid een boost, levenslang. Bij KIDZ willen we daarom de natuur naar binnen brengen in de opvang.
Want regelmatig in de natuur vertoeven betekent je beter in je vel voelen. Bij jonge kinderen zorgt een dagelijks (kort) contact met de natuur al meteen voor o.a. een lagere bloeddruk op
latere leeftijd en een betere mentale veerkracht.

Een werkgroep zal daarom samen met de begeleiding van KIDZ Rumbeke in de komende maanden bekijken hoe er kleine maar waardevolle natuurelementen aan het interieur toegevoegd kunnen worden. Een eerste concrete stap in het realiseren van deze groene doelstelling is de integratie van een innovatief luchtbehandelingssysteem TakeAir. Het Gentse bedrijf ontwikkelde een uniek
systeem waarbij de lucht in gebouwen wordt verbeterd door positieve organismen via de ventilatiekanalen te verspreiden. Het luchtbehandelingssysteem wordt in de loop van februari opgestart, een primeur in de (kind)zorgsector!