Inloophuis voor patiënten met kanker 't Keerpunt voorgesteld

Inloophuis voor patiënten met kanker 't Keerpunt van start in het voorjaar 2019

Zorgbedrijf Roeselare en AZ Delta slaan de handen in elkaar voor de uitbouw van een inloophuis voor patiënten met kanker en hun familie. Zij kunnen in het inloophuis terecht voor een babbel met en steun bij vrijwilligers en lotgenoten. ’t Keerpunt gaat op 22 februari 2019 van start in een woning in het centrum van Rumbeke (Kerkplein 10).


In de regio Roeselare krijgen jaarlijks 1.700 mensen de diagnose van kanker. Deze mensen worden tijdens hun behandeling heel goed opgevolgd door een multidisciplinair team, waarbij de oncologen en de trajectverpleegkundigen de spil zijn. Naast de behandeling en begeleiding in het ziekenhuis hebben veel patiënten nood aan contact met lotgenoten buiten de muren van het ziekenhuis. Zoals de naam ‘Inloop-huis’ laat vermoeden is het de bedoeling dat er laagdrempelig wordt gewerkt en dat men op de openingsmomenten vrij in en uit kan lopen. Het is vooral een veilige plek waar men in alle rust en privacy terechtkan. Samen met de vrijwilligers zullen de patiënten en hun familie het inloophuis vormgeven.


Voor de realisatie van het inloophuis kunnen we rekenen op de steun van tal van organisatie, bedrijven en serviceclubs. Peter van het project is Mathias Sercu.

Voel je je zelf aangesproken tot dit project? Of ken je iemand die zich hiervoor als vrijwilliger zou willen engageren? Voor vragen of kandidaatstellingen kan steeds contact worden opgenomen met ’t Keerpunt via keerpuntvzw@gmail.com.