Nieuws & Evenementen 2013

Naar aanleiding van de feestdagen zijn de burelen van het OCMW gesloten op 25 december en 1 januari.
All Day Long schenkt OCMW Roeselare een lekkere fruitmand
Op zaterdag 14 december 2013 slaan dienstencentrum Schiervelde en het wijkcomité terug de handen in elkaar en organiseren zij voor de zesde maal een kersthappening.
OCMW Roeselare stelt haar meerjarenplan 2014 - 2019 voor. Wat staat er de komende jaren op het programma?
Op 28 november ondertekenden verschillende Roeselaarse organisaties de engagementsverklaring Roeselare dementievriendelijke stad.
Naar aanleiding van de Dag zonder Krediet op vrijdag 29 november lanceert het platform een infofilmpje: Het leven is een vat vol uitdagingen ...
Laat je onderdompelen in de kerstsfeer op de jaarlijkse indoor kerstmarkt van WZC De Zilverberg.
Naar aanleiding van Wapenstilstand zijn de burelen van het OCMW gesloten op maandag 11 november
Op 28 november organiseert de werkgroep “Referentiepersonen Dementie” in samenwerking met “Dementie op de kaart in Roeselare” een thema-avond in CC De Spil.
Op maandag 28 oktober zijn de medewerkers van kinderdagverblijf Bloemenhove te horen op Radio 2.
Op vrijdag 18 oktober werd de nieuwbouw van woonzorgcentrum (WZC) De waterdam officieel geopend.
Op zaterdag 19 oktober worden tussen 14u en 18u de nieuwe gebouwen opengezet voor het grote publiek in de vorm van een opendeurdag.
In Roeselare staan er heel wat diensten en organisaties voor je klaar om jou en jouw kind leuke momenten te bezorgen. Leer ze kennen op onze vierde babbel en knabbel.
Wat doen we in Roeselare om de Dag van Verzet tegen Armoede te steunen?
Op maandag 21 oktober organiseert WZC Ter Berken in samenwerking met de familiegroep Alzheimerliga Roeselare een infoavond dementie.
Rotary Roeselare Mercurius schenkt € 1000 aan revalidatiecentrum OCMW Roeselare
Psychologische Adviesdienst voor Kinderen krijgt een nieuwe invulling en een nieuwe naam.
Naar jaarlijkse gewoonte gooien we tijdens de Tuinhappening de deuren open en krijgt iedereen de gelegenheid om kennis te maken met ons woonzorgcentrum De Zilverberg.
Op vrijdag 30 augustus namen de bewoners van WZC Ter Berken afscheid van de zomer door hun wensen voor het de komende maanden op te laten aan kleurrijke ballonnen.
OCMW Roeselare zegt samen met de Stad en andere organisaties uit de regio NEEN tegen armoede. Doen jullie ook mee?
Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Beveren wordt de geplande oefening van de hulpdiensten in en rond WZC De Waterdam van vrijdag 30 augustus 2013 geannuleerd.
Op vrijdag 30 augustus 2013 vindt een grootschalige oefening van de hulpdiensten plaats in en in de omgeving van het woonzorgcentrum De Waterdam.
Op zondag 22 september 2013 gaat in het gebouw en de tuinen van WZC De Zilverberg de jaarlijkse tuinhappening door. Op dit feestelijk evenement wordt ook aandacht besteed aan de campagne ‘Ik vecht mee tegen Alzheimer!‘.
De burelen van het OCMW zijn gesloten op donderdag 15 augustus
Van 30 juli tot en met 12 augustus, tijdens Rumbeke Kermis, komt een expo over de Vinkensport ‘Suskewiet’ naar Sint-Henricus. Op zaterdag 3 augustus wordt er een vinkenzetting georganiseerd.
Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn de burelen van het OCMW gesloten op 11 en 12 juli.
In het kader van de residentiële ouderenzorg werd in het voorjaar 2013 een klantentevredenheidsenquête georganiseerd binnen onze vier woonzorgcentra. Uit de bevraging blijkt dat 96,74% tevreden tot zeer tevreden is over het verblijf.
Na een carrière van 11 jaar als directeur Sociale Dienst ging Dirk Loosveldt op donderdag 20 juni met pensioen. Met zijn vertrek verdwijnt een vertrouwd gezicht binnen onze organisatie.
Op vrijdag 14 juni opende OCMW Roeselare officieel het project “Bridge”: 6 studio's voor begeleid en beschut wonen.
Bestek Open raamovereenkomst aankoop persoonlijke beschermingsmiddelen.
Wat heeft OCMW Roeselare gerealiseerd de voorbije jaren? Lees hier ons jaarverslag 2012.
Een jaarlijkse brandoefening in Ter Berken, De Zilverberg en Sint-Henricus.
In april 2011 ging in de gebouwen van woonzorgcentrum De Zilverberg een gelijknamig dienstencentrum van start. Met het oprichten van dit dienstencentrum wilde OCMW Roeselare onder andere de afstand tussen thuiszorg en residentiële zorg verkleinen. Is deze doelstelling vandaag bereikt?
Op maandag 3 juni werd aan de hand van een STRAP-dag het startschot gegeven van de challengemaand.
In 2013 wordt er volop ingezet op een nieuwe formule aan de hand van een instuifweek in de week van 10 tot 14 juni. Iedereen welkom om de diensten van onze dienstencentra te leren kennen.
Kindjes De Speelboot tijdelijk ondergebracht in businessgebouw KSV Roeselare op Schiervelde
Op donderdag 23 mei werd de naam en het logo van het fusieziekenhuis (Stedelijk Ziekenhuis Roeselare en het Heilig-Hartziekenhuis Roeselare-Menen) voorgesteld.