Nieuws & Evenementen 2012

Op zondag 23 september organiseert woonzorgcentrum De Zilverberg voor de 2de maal een tuinhappening.
Op zaterdag 15 september gaat in Brugge de Werelddag Dementie door. Een ploeg van Woonzorgcentrum (WZC) Ter Berken werkt actief mee aan deze familiedag met als thema “Dementie Samen Dragen”.
De stemtest helpt de kiezer om een eigen standpunt te vormen over sociale thema's en die af te wegen aan de verschillende partijstandpunten.
Op woensdag 11 juli zijn de burelen van het OCMW gesloten naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap.
Wat heeft ons OCMW het voorbije jaar gerealiseerd? Lees het in ons jaarverslag 2011
OCMW-voorzitter en Burgemeester leggen eerste steen nieuw OCMW-gebouw.
Woonzorgcentrum Ter Berken opende op 1 juli 1987 de deuren. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het woonzorgcentrum worden de komende maanden verschillende activiteiten georganiseerd.
Kom meer te weten over betaalbare vrije tijd op onze tweede 'Babbel en Knabbel'
Ben jij een erkend kunstenaar? OCMW Roeselare is op zoek naar een kunstwerk om te schitteren op de binnenpatio van het Woonzorgcentrum De Zilverberg.
Van maandag 7 mei tot vrijdag 11 mei zet het gloednieuwe sociaal restaurant in dienstencentrum De Zilverberg zijn deuren open.
Van januari tot eind februari kreeg iedereen de kans om te dromen over het Roeselare in het jaar 2030. Op 28 april wordt er op een groot stadsdebat stil gestaan bij hoe we deze dromen vorm kunnen geven.
Vanwege de werkzaamheden op de site Gasthuisstraat in het kader van de (ver)nieuwbouw van het OCMW Roeselare gingen Speelotheek Pipo en de dienst voor onthaabouders ’t Harlekijntje op zoek naar een nieuwe stek.
De burelen van het OCMW Roeselare zijn gesloten op maandag 9 april naar aanleiding van Paasmaandag
Sinds donderdag 1 maart 2012 kunnen mantelzorgers, professionele zorgverleners, ouderen enz. via de website www.kortverblijven.be gemakkelijker op zoek gaan naar een tijdelijke opvang voor een zorgbehoevende oudere in een centrum voor kortverblijf.
Online ideeënbus loopt nog tot 29 februari
Onze kinderdagverblijven kunnen rekenen op een subsidie van € 50 000 voor hun strijd tegen kinderarmoede.
Wat kan het Sociaal huis WelWel voor jou betekenen en welke premies zijn beschikbaar?
Op woensdag 1 februari zetelde Vanessa Degrendele (sp.a) voor het eerst in de OCMW-raad.
RUST: een komisch en ontroerend toneelstuk van Mathias Sercu in een regie van Bernard Decock (met Chris Bovyn, Renate Laconte en Filip Vanderbeke).