MAATREGELEN WOONZORGCENTRA DOOR CORONAVIRUS

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan blijven er specifieke maatregelen gelden voor de Vlaamse woonzorgcentra. Het agentschap zorg en gezondheid werkt de richtlijnen permanent bij waarbij er een evenwicht wordt gezocht tussen de veiligheid en het welzijn van onze bewoners en bezoekers. Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers binnen Motena voor ons steeds topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijnen.  

Vanuit onze woonzorgcentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen.

Heb je specifieke vragen? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze woonzorgcentra via:

Richtlijnen bezoek vanaf 1 september 2021

In onze woonzorgcentra worden verschillende initiatieven genomen om met het respecteren van duidelijke veiligheidsafspraken contact met onze bewoners mogelijk te maken.
Voor onze woonzorgcentra zijn dezelfde afspraken van kracht in het kader van bezoekregeling. Onderstaande afspraken zijn van toepassing:

 • Iedere bewoner mag bezoek krijgen.
 • Bezoek op kamer kan door maximaal 2 personen tegelijk
 • Mondmaskers zijn voor alle bezoekers verplicht, ook op de kamers.
 • Ivm de cafetaria’s/bistro’s zijn volgende maatregelen van toepassing vanaf 1 november:

  - Sint Henricus en Ter Berken: cafetaria is gesloten voor externen en dus enkel nog open voor bewoners.
  - De Zilverberg: cafetaria en restaurant blijven open volgens de afspraken van de horeca. Een Covid-Safe-Ticket is noodzakelijk.
  - De Waterdam: over de middag (11u30-13u30) blijft de bistro open voor iedereen mits het voorleggen van een Covid-Safe-Ticket. Op de andere uren is de bistro enkel toegankelijk voor bewoners.

 • We vragen dat iedere bezoeker strikte handhygiëne hanteert.
 • Bezoekers met ziektesymptomen komen niet op bezoek. Alle bezoekers volgen de federale richtlijnen die gelden in de maatschappij op vlak van testen en quarantaine.

Indien er Covid besmettingen zijn, dan kan het bezoek worden beperkt op bepaalde afdelingen. Dit wordt steeds aan de familie gecommuniceerd door het woonzorgcentrum. Op vandaag zijn in al onze woonzorgcentra tussen de 90% en 100% van de medewerkers en bewoners gevaccineerd.

Blijf in contact met onze bewoners!

Omdat we er uiteraard voor willen zorgen dat familieleden, vrienden, enz. in contact kunnen blijven met onze bewoners, hebben we een mogelijkheid voorzien om een videogesprek aan te gaan via de tool ZOOM of via WhatsApp. Wil je zelf in contact komen met een bewoner? Neem dan contact op met onze woonzorgcentra om concrete afspraken te maken. Een handleiding van ZOOM kunnen jullie alvast hier vinden. 

Volg zeker ook de facebookpagina's van onze woonzorgcentra om op de hoogte te blijven van het dagelijkse leven van onze bewoners!

Onze woonzorgcentra blijven testen

In goeie samenwerking met de overheid en de laboratoria worden alle bewoners en medewerkers van onze woonzorgcentra getest. 

Wij respecteren bij het uitoefenen van deze dienstverlening alle nodige voorzorgsmaatregelen die we steeds in samenspraak met de experts bepalen. We beschikken hierbij gelukkig over voldoende beschermingsmateriaal om op een zo veilig mogelijke manier te kunnen werken. Onze eigen diensten zijn er in geslaagd om de nodige voorraden aan te leggen zodat we het nodige beschermingsmateriaal aan onze medewerkers kunnen geven. We proberen ook zo veel mogelijk het contact tussen verschillende mensen te vermijden. 

Vanuit Motena doen we er alles aan om samen met medewerkers, bewoners, ouders, klanten, … de strijd aan te gaan tegen de verspreiding van het virus. Zoals steeds staan we voor jullie klaar in geval van vragen of bezorgdheden.