Maatregelen ivm Corona voor onze assistentiewoningen

In het kader van de preventie van de verspreiding van het coronavirus werden door het Agentschap Zorg en Gezondheid op 31 maart 2020 een aantal verstrengde maatregelen bepaald voor bewoners en bezoekers van assistentiewoningen en serviceflatgebouwen. Hieronder vinden jullie een overzicht van deze maatregelen.  

Algemene maatregelen

  • De algemene richtlijnen van de nationale veiligheidsraad blijven van toepassing.
  • Noodzakelijke verplaatsingen zoals bijvoorbeeld naar de winkel of naar een bankautomaat zijn toegestaan. Houd daarbij steeds een afstand van minimum 1,5 meter met mensen die je tijdens deze verplaatsing tegenkomt.
  • Heb extra aandacht voor hygiëne zoals het regelmatig wassen van de handen en niet hoesten of niezen in de handen.
  • Lichaamsbeweging in de buitenlucht, zoals het maken van een wandeling, is toegestaan en zelfs aanbevolen. Dit kan ofwel met de samenwonende partner of met een of twee vrienden. Bewaar ook hier minimum 1,5 meter afstand van elkaar. Bewoners mogen gebruikmaken van de tuin of terras indien ze de beschermende maatregel over voldoende afstand houden respecteren. Indien dit niet het geval is, kan de tuin of het terras worden gesloten.
  • Kappers en pedicure zijn toegestaan.
  • Huisdieren van externe bezoekers mogen niet mee op bezoek. 

Toegang tot het gebouw door niet-bewoners:

Op 10 mei 2020 werden de regels in het kader van contact met anderen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus versoepeld door de Nationale Veiligheidsraad. Sinds 27 juli 2020 werden deze versoepelde maatregelen opnieuw aangeschroefd. Om ervoor te zorgen dat contacten met en door de bewoners van onze assistentieflats veilig kunnen verlopen, werden een aantal afspraken geformuleerd over hoe deze contacten georganiseerd kunnen worden.

Deze afspraken zijn zowel van toepassing op jou, als bewoner, als op de personen die op bezoek komen in jouw assistentieflat. Je kan deze afspraken hier terugvinden. Twijfel je of iemand al dan niet mag langskomen? Neem dan contact op met de woonassistent. 

We begrijpen dat het respecteren van deze maatregelen van iedereen een inspanning vraagt, maar doen een oproep om in het belang van jouw eigen gezondheid en die van jouw medebewoners deze maatregelen strikt op te volgen. Deze maatregelen worden door de woonassisten ook bezorgd aan jouw bezoekers. 

Bedankt alvast om samen met ons deze maatregelen te respecteren en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te houden. 

Heb je nog vragen of bezorgdheden? Onze woonassistent staat zoals steeds voor jullie klaar!