Maatregelen KIDZ ivm coronapreventie

Onze kinderopvanginitiatieven zijn open. We blijven extra inzetten op handhygiëne en mogelijke andere preventieve maatregelen.  

Vanuit onze diensten zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over eventuele maatregelen. 

De meest actuele informatie over de richtlijnen die het Agentschap Opgroeien (Kind en Gezin) uitvaardigt omtrent de werking van de kinderdagverblijven, onthaalouders en buitenschoolse opvang, vind je hier terug: https://www.kindengezin.be/gezondheid-en-vaccineren/ziek/coronavirus/ 

Wij blijven op deze webpagina ook alle actuele informatie met jullie delen. Vanaf we nieuwe richtlijnen krijgen, plaatsen we dit ook op deze pagina!

Heb je bijkomende vragen? Wij zijn bereikbaar via kidz@motena.be. We trachten jouw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden

KIDZ 0-3

Tot 31 augustus houdt KIDZ de huidige maatregelen met betrekking tot het aanrekenen van respijtdagen aan.
Tot 31 augustus betaal je als ouder dus enkel voor de opvang waar je effectief gebruik van hebt gemaakt.
Indien deze afspraak wijzigt, lichten we ouders meteen in!

KIDZ 3-12

Maandag 22/06 gingen de bevestigingsbrieven zomervakantie de deur uit.
Ouders konden tot 25 juli bijkomende opvangvragen doorgeven, deze worden nog volop verwerkt!
Elke individuele vraag naar plek werd intussen wel beantwoord door onze administratieve dienst.

Heb je toch nog een vraag met betrekking tot onze zomerwerking? Aarzel niet om ons te contacteren via kidz@motena.be.

Op maandag 29 juni ontvangen alle ouders een finale bevestiging van de gevraagde inschrijvingsdata.
In deze bevestiging delen we ook mee in welke contactbubbel de KIDZ werden ingeschreven.

Meer info over de kinderopvang 3-12 tijdens de zomervakantie 2020: klik hier

Richtlijnen van Kind en Gezin in kader van een gefaseerde heropstart van alle kinderopvang (0-3 én 3-12) vanaf 4 mei.

  • Ouders zijn verplicht bij het afzetten en ophalen van de kinderen om een mondmasker te dragen. We vragen ook om voldoende afstand te behouden van andere ouders en onze begeleiders als je naar de opvang komt. Volg de richtlijnen van jouw opvang bij het ophalen en afhalen. Deze zullen we uithangen.
  • Gaat jij of je partner terug werken? Of gaan jullie allebei terug buitenshuis aan de slag? Neem contact op met de verantwoordelijke van jouw opvanglocatie om een heropstart in te plannen. We moeten dit gefaseerd doen verlopen op basis van richtlijnen van Kind en Gezin.
  • De bestaande regeling omtrent respijtdagen en afwezigheden blijft gelden tot zeker na 18 mei. Vanaf deze regeling wijzigt, brengen we jullie opnieuw op de hoogte.

Vanaf 18 mei 2020

Voor de week van 18/05/2020 behouden we de maatregelen zoals die tot op heden zijn vastgelegd. Dat betekent dat de kinderen in de week van 18 mei worden opgevangen in dezelfde locatie zoals voorheen. Indien de opvangnood teveel stijgt, treedt er vanaf 25 mei een gecoördineerd plan in werking. Als dit wijzigingen veroorzaakt, hoort u het volgende week.

Heb je bijkomende vragen? Wij zijn bereikbaar via kidz@motena.be en proberen jouw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.