Kidz Lucy

Isabelle Lucy Bird was een Engelse ontdekkingsreiziger, schrijver, fotograaf en natuurkenner. Bird was al vanaf jonge leeftijd niet iemand die een blad voor de mond nam. Vanaf jonge leeftijd had Bird een zwak gestel: ze had last van rugklachten, chronische hoofdpijn en slapeloosheid. De dokter raadde haar aan om tijd door te brengen in de open lucht. Ze leerde paardrijden en later roeien. Haar enige scholing kreeg ze van haar ouders: haar vader was een enthousiaste plantkundige die haar onderwees in flora. In 1873 reed ze te paard bijna 1300 kilometer door de Rocky Mountains. Dit deed ze in praktische kleren en op een mannenzadel: al dreigde ze The Times aan te klagen voor het zeggen dat ze zich kleedde als een man.

Focus

Net zoals haar jonger zusje, Kidz Jane, gaan we hier ook de natuur next level herontdekken. A.d.h.v. mobiele insectenhotels of een indoor plantentuin misschien? In Kidz Lucy blijven we echter niet in onze eigen binnentuin rondhangen, we gaan ook op ontdekking in andere landen en leren nieuwe spelletjes kennen zoals Takraw uit Thailand of Mancala uit Afrika kennen!

STEM is onze tweede natuur, dus daar zetten we sterk op in. We vinden de technologie en wetenschap in de natuur en daarbuiten. 

Adres en contactgegevens

Louis Leynstraat 56, 8800 Rumbeke
TEL 051 80 53 70

Openingsuren

  • Ma t/m vr: 06u45 - tot begin schooltijd /  vanaf einde schooltijd tot 19u.
  • Schoolvrije en vakantiedagen: 06u45 - 19u.

Vraag? Contacteer Kidz administratie via info@kidz.be of 051 80 53 00.