Werking van de dienstencentra tijdens Corona

Met ons ruim activiteiten- en dienstenaanbod willen we het sociaal netwerk van de senioren in stand houden en bevorderen waardoor wij er nu ook alles aan doen om toch nog dienstverlening aan onze klanten te kunnen realiseren. Hieronder vinden jullie een overzicht van de huidige maatregelen en afspraken. Eventuele nieuwe ontwikkelingen kunnen hier op de voet worden gevolgd.

Maaltijden en bar:

Bar en maaltijden ter plaatse gesloten van 19 oktober tot 19 november. Maaltijden aan huis zijn wel mogelijk: gelieve te bellen naar Kotee op nummer 051 24 60 50. 

Clubwerking:
Het opstarten van de clubwerking van onze dienstencentra wordt eerst besproken met de verschillende besturen wat de mogelijkheden zijn en de clubleden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door hun bestuur. 

Minder Mobiele Centrale:
De Minder Mobiele Centrale is terug opgestart voor de verschillende dienstverleningen. Chauffeurs die wilden rijden, nemen terug mensen mee onder de nodige voorzorgsmaatregelen. 

Andere activiteiten:
Alle speciale activiteiten zoals etentjes, soupers, toneelvoorstellingen, enz. worden geannuleerd. Verdere info over het eventueel verplaatsen van deze activiteiten naar een latere datum volgt.

Extern verhuur van de zalen:
Reservaties van externen die een zaal van ons huren voor hun eigen kunnen opnieuw doorgaan.

Info rond de cursussen in de dienstencentra
We hebben o.a. met de verschillende lesgevers afspraken gemaakt rond cursussen vanaf september. Je kan ONLINE inschrijven voor de cursussen in de dienstencentra. Computer-, smartphone-, taal- en creatieve cursussen kan je in ons aanbod terugvinden via onze website: www.dienstencentra-roeselare.be
Ga naar de cursus van je keuze en via de knop kom je terecht op de inschrijvingspagina. Momenteel kan je enkel online inschrijven. Ter plaatse is nog niet mogelijk. Telefonisch kunnen we info meegeven, maar is inschrijven is niet mogelijk. Je kan wel op AFSPRAAK ter plaatse komen inschrijven.
Bel of mail zeker bij vragen of noden! Dienstencentrum Ten Elsberge - dctenelsberge@motena.be - 051 27 27 10 of naar het tijdelijke dienstencentrum 3DC - 051 80 50 50

Pedicure
Alle pedicure afspraken van Ten Elsberge gaan door in Ten Elsberge op afspraak. De pedicure afspraken  van De Waterdam, De Zilverberg en Schiervelde gaan door in het tijdelijk dienstencentrum 3DC, Schierveldestraat 89.
De nodige beschermingsmaatregelen worden in acht genomen: iedereen dient een mondmasker te dragen, afstand te bewaren en de nodige hygiënische maatregelen in acht te nemen.

Afspraken voor Ten Elsberge kunnen gemaakt worden op het nummer 051 27 27 10 en voor de andere dienstencentra op het nummer 051 80 50 50

 

 

Info rond dienstencentra

DC Schiervelde

De deuren van dienstencentrum Schiervelde blijven dicht voor bezoekers en cursisten tot eind augustus. Het Pluk de dag centrum van Sint-Henricus heeft daar nu in die tijd zijn intrek genomen aangezien zijn niet konden opstarten in hun eigen locatie in Rumbeke.

DC Zilverberg en DC Waterdam

Deze beide dienstencentra zijn gelegen binnen in een Woonzorgcentrum. Zij volgend daardoor zeker mee de richtlijnen specifiek voor het WZC. De veiligheid en gezondheid van de bewoners, personeel en bezoekers staat voorop.

Verdere informatie:

Sinds september kan u terecht in ons tijdelijk dienstencentrum 3DC, gelegen in de Schierveldestraat 89 te Roeselare. 

Vanuit onze dienstencentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen: www.motena.be/corona

Heb je specifieke vragen of persoonlijke noden? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze dienstencentra via 051 27 27 10 (Ten Elsberge) of 051 80 50 50 (3DC)