Werking van de dienstencentra tijdens Corona

Met ons ruim activiteiten- en dienstenaanbod willen we het sociaal netwerk van de senioren in stand houden en bevorderen waardoor wij er nu ook alles aan doen om toch nog dienstverlening aan onze klanten te kunnen realiseren. Hieronder vinden jullie een overzicht van de huidige maatregelen en afspraken. Eventuele nieuwe ontwikkelingen kunnen hier op de voet worden gevolgd.

Maaltijden en bar
Maaltijden en bar stopgezet. Maaltijden aan huis zijn wel mogelijk: gelieve te bellen naar Kotee op nummer 051 24 60 50. 

Clubwerking
Vanaf april mogen er georganiseerde activiteiten buiten doorgaan met maximum 10 personen, ook activiteiten in clubverband.
Vanuit de dienstencentra maken we de nodige afspraken met clubs en bekijken we de mogelijkheden.
Zodra er activiteiten zullen doorgaan, worden de clubleden op de hoogte gebracht.

Minder Mobiele Centrale
De Minder Mobiele Centrale is terug opgestart voor de verschillende dienstverleningen. Chauffeurs die wilden rijden, nemen terug mensen mee onder de nodige voorzorgsmaatregelen. 

Andere activiteiten

  • Alle speciale activiteiten zoals etentjes, soupers, toneelvoorstellingen, enz. worden geannuleerd. Verdere info over het eventueel verplaatsen van deze activiteiten naar een latere datum volgt.
  • Ervaar je iemand in de thuissituatie die graag wil een babbeltje slaan, geef het ons door.
  • Boodschappen kunnen opgenomen worden, apart van de mmc, je hoeft geen lid te zijn, maar willen er zijn voor iedereen die het nu moeilijk heeft om aan zijn boodschappen te rake. Kostprijs: 0.35 per km vanaf het DC en 1 euro administratiekost en 2.5 euro om de boodschappen te doen.
  • De activiteiten die we gepland hadden voor apri,l zoals repair atelier en petanque en kubb zijn opnieuw geannuleerd.

Extern verhuur van de zalen
Geen privé verhuur, enkel voor organisaties/vergaderingen die dienen zich te houden aan de geldende richtlijnen.

Info rond de cursussen in de dienstencentra
Alle cursussen zijn opgeschort tot na de paasvakantie. 

Pedicure
Pedicure ter plaatse wordt geannuleerd tem 25/04 .

Persoonlijk contact
Afspraken voor Ten Elsberge kunnen gemaakt worden op het nummer 051 27 27 10 en voor de andere dienstencentra op het nummer 051 80 50 50

 

Verdere informatie:

Vanuit onze dienstencentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen: www.motena.be/corona

Heb je specifieke vragen of persoonlijke noden? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze dienstencentra via 051 27 27 10 (Ten Elsberge) of 051 80 50 50 (3DC)