Tijdelijke sluiting van de dienstencentra door Coronavirus

Om verdere verspreiding van het coronavirus virus tegen te gaan, werd vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid gevraagd om de lokale dienstencentra te sluiten vanaf donderdag 12 maart 2020 tem 7 juni 

Sinds 25 mei is één op één dienstverlening weer mogelijk. Vanaf 8 juni mogen we weer groepsactiviteiten opstarten en maaltijden ter plaatse aanbieden. Wij gaan voor een gefaseerde en voorzichtige aanpak. De deuren van de dienstencentra zwaaien niet direct weer volop open en onze bar blijft voorlopig gesloten.

Met ons ruim activiteiten- en dienstenaanbod willen we het sociaal netwerk van de senioren in stand houden en bevorderen waardoor wij er nu ook alles aan doen om toch nog dienstverlening aan onze klanten te kunnen realiseren. Hieronder vinden jullie een overzicht van de huidige maatregelen en afspraken. Eventuele nieuwe ontwikkelingen kunnen ook hier op de voet worden gevolgd.

Maaltijden:

In dienstencentrum Ten Elsberge worden vanaf maandag 15 juni terug maaltijden ter plaatse opgestart. Maar we organiseren dit voor de meest kwetsbare mensen onder onze maaltijdgebruikers in eerste instantie en op inschrijving.. In een later stadium komen er eventueel meer mogelijkheden.

Bar:

De bar gaat nog niet open vanaf 8 juni. Sowieso wordt er bediend aan tafel indien er activiteiten opgestart worden en is vrij binnen komen niet mogelijk.

Clubwerking:

Het opstarten van de clubwerking van onze dienstencentra wordt eerst besproken met de verschillende besturen wat de mogelijkheden zijn en de clubleden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen door hun bestuur. 

Minder Mobiele Centrale:

De Minder Mobiele Centrale is terug opgestart voor de verschillende dienstverleningen. Chauffeurs die wilden rijden, nemen terug mensen mee onder de nodige voorzorgsmaatregelen. 

Andere activiteiten:

Alle speciale activiteiten zoals etentjes, soupers, toneelvoorstellingen, enz. worden geannuleerd. Verdere info over het eventueel verplaatsen van deze activiteiten naar een latere datum volgt.

Extern verhuur van de zalen:

Reservaties van externen die een zaal van ons huren voor hun eigen worden geannuleerd.

Info rond de cursussen in de dienstencentra

We hebben de voorbije weken niet stil gezet. We hebben o.a. met de verschillende lesgevers afspraken gemaakt rond cursussen vanaf september. Vanaf maandag 18 mei kan je ONLINE inschrijven voor de cursussen in de dienstencentra. Computer-, smartphone-, taal- en creatieve cursussen kan je vanaf dan in ons aanbod terugvinden via onze website: www.dienstencentra-roeselare.be

Ga naar de cursus van je keuze en via de knop kom je terecht op de inschrijvingspagina. Momenteel kan je enkel online inschrijven. Ter plaatse is nog niet mogelijk. Telefonisch kunnen we info meegeven, maar is inschrijven is niet mogelijk. Je kan wel op AFSPRAAK ter plaatse komen inschrijven.

Alle telefoons van de dienstencentra worden gecentraliseerd naar Dienstencentrum Ten Elsberge.
Bel of mail zeker bij vragen of noden! Dienstencentrum Ten Elsberge - 
dctenelsberge@motena.be - 051 27 27 10

Pedicure

Vanaf 25 mei starten we wel met één-op-één dienstverlening, namelijk pedicure. Alle pedicure afspraken, van zowel Schiervelde, Ten Elsberge, Waterdam als Zilverberg gaan op één locatie door in Ten Elsberge op afspraak vanaf 25 mei. Ook de nodige beschermingsmaatregelen worden in acht genomen: iedereen dient een mondmasker te dragen, afstand te bewaren en de nodige hygiënische maatregelen in acht te nemen.

Afspraken kunnen gemaakt worden vanaf 18 mei op het nummer 051 27 27 10.

 

 

 

Info rond dienstencentra

DC Schiervelde

De deuren van dienstencentrum Schiervelde blijven dicht voor bezoekers en cursisten tot eind augustus. Het Pluk de dag centrum van Sint-Henricus heeft daar nu in die tijd zijn intrek genomen aangezien zijn niet konden opstarten in hun eigen locatie in Rumbeke.

DC Zilverberg en DC Waterdam

Deze beide dienstencentra zijn gelegen binnen in een Woonzorgcentrum. Zij volgend daardoor zeker mee de richtlijnen specifiek voor het WZC. De veiligheid en gezondheid van de bewoners, personeel en bezoekers staat voorop.

Verdere informatie:

Vanuit onze dienstencentra zetten wij alles op alles om onze klanten zo snel en zo goed mogelijk te informeren over deze maatregelen. Eventuele wijzigingen betreffende de genomen maatregelen kunnen jullie hier op deze webpagina steeds volgen: www.motena.be/corona

Heb je specifieke vragen of persoonlijke noden? Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met onze dienstencentra via:051 27 27 10